• Gratis verzending in NL en BE
  • Gratis retourneren
  • Voor 12u besteld = morgen in huis
  • Gratis baby kado

En blog geschreven door Sanne Ilse Achenbach van het platform Lille Life:

Test: welk zwangerschapskussen is het best?

Vanaf 28 weken merkte ik echt dat ik wel wat meer comfort kon gebruiken in de nacht met die steeds dikker wordende buik.

Van Voedingskussen.nl mocht ik 2 zwangerschapskussens testen:

Het grote verschil tussen deze twee is de vulling: de ene met microparels en de ander met polyester vezelbolletjes. En ik ga jullie nu vertellen welke ik het fijnst vond!

Zwangerschapskussen met microparels:

Ik ben gestart met het kussen gevuld met microparelvulling. Wat mij direct opvalt met het uitpakken, dat het kussen licht is en voelt heel fijn aan. De nicky velours stof is heerlijk zacht. Heel knuffelbaar. En dat komt goed uit, want dat is precies wat je moet doen met dit kussen; knuffelen.

Het hoofdkussen kan uit bed en de zwangerschapskussen gaat erin. Er is nog net precies genoeg ruimte voor Nout ernaast;) Nee hoor, het kussen past precies op mijn helft van het bed.

Ik ga in de omgekeerde U liggen op de juiste manier; op mijn zij, hoofd op het kussen, buik iets leunend op het kussen, en bij de benen het kussen ertussendoor. Aan de achterkant het kussen in de rug.

Ik merk direct dat het ondersteuning biedt. Zowel bij de buik als in de rug. Erg fijn. Wel moet ik wennen aan het het gedeelte wat nu functioneert als hoofdkussen. Deze is anders dan wat ik gewend ben, met de vulling van microparels. Halverwege de nacht word ik dan ook wakker met een iets wat stijve nek. Wakker, dus even plassen (vast herkenbaar) en vervolgens kruip ik weer in mijn u-vormige nestje. Schud de boel even op, zodat het gedeelte waar mijn hoofd op ligt, wat minder dik is. De volgende dag word ik uitgerust wakker.

De nachten die volgen kan ik toch niet goed wennen aan het deel wat als hoofdkussen moet dienen. Dit is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Waar ik bij de rest van het lichaam de microparels heel fijn vind, vind ik ze minder fijn om mijn hoofd op te laten rusten.

Zwangerschapskussen met polyester vezelbolletjes:

De volgende week is het andere kussen aan de beurt, gevuld met 100 % polyester vezelbolletjes. Ik ben benieuwd of er veel verschil is met de microparels. Ik nestel mij weer in de omgekeerde U. Ik merk gelijk op dat het materiaal meer lijkt op mijn eigen hoofdkussen, dus dat zit goed. De  buitenkant is weer heerlijk zacht, net zoals het andere kussen.

De microparels van het andere kussen, zijn makkelijker naar je lichaam te vormen. Maar ook dit kussen geeft een fijne ondersteuning bij de buik en in de rug. Zoals ik al had verwacht, vind ik persoonlijk deze vulling fijner om ook als hoofdkussen te  gebruiken. Wel vind ik het grijze kussen fijner rondom mijn lichaam.

De winnaar:

Zowel beide hebben dus hun voor- en nadelen, maar overall is wat mij betreft Mjuka zwangerschapskussen XXL met de microparels de winnaar. Omdat deze dus echt heel fijn om je lichaam ligt en daardoor een hele fijne ondersteuning biedt die het zwangere lichaam verdient!

Ik raad in ieder geval het gebruik van een zwangerschapskussen aan. Inmiddels ben ik 37 weken en kan ik echt niet meer zonder slapen.

En straks als de baby er is, kun je ‘m dus ook heel goed gebruiken voor het voeden van de baby.

 

 

F55D68CE-7FEF-496F-BED0-1C8C2E2DFA7D

Filter

Brand

Kleur

Functie

Merk

Vulling

Prijs

No products found!

De waardering van www.voedingskussenwinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 142 reviews.